09/05/2019 Ονοματοδοσία του Σχολείου μας

 

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση με την ευκαιρία της ονοματοδοσίας του Σχολείου μας που πλέον ονομάζεται :

11ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου - "Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ"

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η ίδια η κ. Αρβελέρ, ο Διευθυντής της Δ' Διεύθυνσης, Π.Ε,. κ. Κέντρος, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ., κ. Καμήλος, ο Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου, κ. Χατζηδάκης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ. ΒασιλείουΔούμας, Κατσέλης, Φωστηρόπουλος, νυν και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολείων της πόλης μας και φυσικά η Διευθύντρια του Σχολείου μας, κ. Γραμματικού, ο Υποδιευθυντής, κ. Μπίκας, καθώς και όλο το διδακτικό προσωπικό όπως και μαθητές με τους γονείς τους.

 

Η κ. Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, είναι μια σπουδαία Ελληνίδα. Με ακαδημαϊκή πορεία αξιοζήλευτη και ζωή σαν μυθιστόρημα: διαπρεπής βυζαντινολόγος, πρώτη γυναίκα πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης, Ακαδημαϊκός, πρόεδρος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, μεταξύ άλλων διακρίσεων, και πάντα παθιασμένη με την Ιστορία, την οποία θα αναφέρει αρκετές φορές στη διάρκεια της ομιλίας της προς τους μαθητές και τους καλεσμένους μας. «Η Ιστορία δεν είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη να λύνει τα προβλήματα του μέλλοντος. Απλώς μας θυμίζει ποιες λύσεις επελέγησαν σε παρόμοιες καταστάσεις. Αλλά Ιστορία που διδάσκει μόνο μία λύση είναι επικίνδυνη», διευκρίνισε.

Α όπως Αρβελέρ. Όπως Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.

Σας ευχαριστούμε που ξεδιπλώσατε με το έργο σας το κουβάρι της βυζαντινής ιστορίας για όλους εμάς.

Η Ελλάδα χρειάζεται Έλληνες να την αγαπούν.

Κουβάρι η ιστορία. Κόκκινη κλωστή δεμένη… και υφαίνεται ρούχο βαμμένο, βελονιά βελονιά.

Άλλοτε τραχύ, άλλοτε στενό κι άβολο, άλλοτε φαρδύ και σέρνεται κάτω, βαμμένο με αίμα ή πορφύρα, σχισμένο ή χρυσοκέντητο από τα βάθη της Ανατολής ή τα ενετικά καράβια.

Φορεσιά και ταυτότητά μας.

Σας ευχαριστούμε που μας φέρατε σ’ επαφή με τον ελληνικό εαυτό μας.

Καλή ευτυχία κ. Αρβελέρ

 

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, αφού πρώτα κάνετε "Είσοδο" ως μέλος στην ιστοσελίδα μας.