Β’ τάξη: Εκδρομή σε ένα εργαστήρι κεραμικής          

 

             Πριν από μερικές ημέρες επισκεφτήκαμε ένα εργαστήρι κεραμικής στον Άλιμο.  Εκεί μας υποδέχτηκε και μας καλωσόρισε η κεραμίστρια κα Λάζου και πριν μας δείξει την ιστορία των μασκών μας άφησε να κάτσουμε λίγο στον χώρο του εργαστηρίου να φάμε. Καθώς τρώγαμε και συζητούσαμε ρίχναμε και μια δυο ματιές στον χώρο για να τον επεξεργαστούμε.

            Όταν τελειώσαμε με το κολατσιό μας η κα Λάζου μας έδειξε μια παρουσίαση με τις διάφορες μάσκες που υπάρχουν από παλιά έως και σήμερα σε διάφορα μέρη του κόσμου και μας εξήγησε τη χρησιμότητά τους τότε και τώρα.

            Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε δύο μεγάλες ομάδες και πήγαμε να δουλέψουμε με τον πηλό πάνω σε δύο πολύ μεγάλα τραπέζια. Αφού ακούσαμε τις οδηγίες για τα καλούπια και τα διάφορα εργαλεία, τα χέρια μας πιάσαν δουλειά. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο.

 

Δυστυχώς, δεν πήραμε μαζί μας τις δημιουργίες μας γιατί έπρεπε να τις αφήσουμε να στεγνώσουν και να ψηθούν. Η αναμονή, όμως, μας αντάμειψε γιατί πριν κλείσουμε για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας της είχαμε στα χέρια μας και πραγματικά ήταν υπέροχες!