ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και η ΑΜΚΕ "ΑΝΟΔΟΣ"  βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης  υπηρεσιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στα πλαίσια των οποίων λειτουργεί και το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αγίας Βαρβάρας 24, Παλαιό Φάληρο.

Σκοπός αυτής  της δράσης, είναι η στήριξη των ατόμων και των οικογενειών που έπληξε η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας κι η ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που ζουν στα όρια της φτώχειας (άνεργοι, μονογονεϊκές  οικογένειες, ΑμεΑ).

Για τον παραπάνω λόγο, οι εργαζόμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου δέχονται τις προσφορές του κοινού σε αγαθά, μεταξύ των ωρών 12:00 - 15:00, από Τρίτη έως Παρασκευή.

Για την περαιτέρω ενημέρωσή σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τόσο στα τηλέφωνα του Τμήματος Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής (210-9846510, Ελένη Παπαδοπούλου), όσο και στο Γραφείο Διαμεσολάβησης που αναλαμβάνει τη δικτύωση των δομών και των δράσεων, καθώς και την πληροφόρησή σας σχετικά με όλες τις αλληλέγγυες δράσεις του Δήμου          (210 - 9824615, Κατερίνα Ιορδανίδη, Ελεονώρα Γκουσιάρη).

Για όσους - ες ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τις δράσεις μας, παρακάτω βρείτε μια λίστα με προτεινόμενα αγαθά που είναι απαραίτητα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Α) είδη διατροφής: 1. ζυμαρικά - ρύζι,  2. ντοματοχυμοί,  3. ξύδι,  4. ελαιόλαδο - σπορέλαιο σε συσκευασίες του 1 λίτρου,  5. αλάτι - ζάχαρη,  6. καφές - τσάι - χαμομήλι,  7. φρυγανιές - παξιμάδια - μπισκότα, 8. γάλα μακράς διαρκείας και εβαπορέ - βρεφικό γάλα - βρεφικές/παιδικές κρέμες, 9. όσπρια - δημητριακά - αλεύρι, 10. κομπόστες - χυμοί μακράς διαρκείας.

Β) είδη οικιακής χρήσης όπως: 1. παιχνίδια, 2. πάνες μωρών/ πάνες ακράτειας - υποσέντονα, 3. σερβιέτες, 4. απορρυπαντικά πιάτων/ πλυντηρίου - καθαριστικά γενικής χρήσης, 5. χαρτιά (χαρτί υγείας - ρολό κουζίνας - χαρτοπετσέτες), 6. σαμπουάν & αφρόλουτρα - οδοντόπαστα, 7. ξυραφάκια - αφρός ξυρίσματος.

Ήδη διανέμονται δωρεάν, είδη πρώτης ανάγκης, κατόπιν κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Ακολουθούν τα Κριτήρια - δικαιολογητικά για όσους επιθυμούν να επωφεληθούν του Προγράμματος, όπως ορίζονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου:

1. Υπεύθυνη Δήλωση (ν.1599/86) για: α) το σημερινό επάγγελμα, β) Αν έχει εργαστεί στο παρελθόν, γ) αν είναι ανασφάλιστος και δεν υπάρχει δυνατότητα ασφάλισης από μέλος της οικογένειας του, δ) δεν υπάρχουν εισοδήματα από συντάξεις ή άλλες πηγές του εξωτερικού (αν  υπάρχουν να δηλωθούν), ε) να  αναλύει τον τρόπο  που συντηρείται αυτός και η  οικογένεια του (παίρνει Προνοιακό επίδομα ,δουλεύει περιστασιακά ,τον βοηθούν  συγγενείς, κτλ), στ) όλα όσα αναφέρονται στην Υπ. Δήλωση είναι αληθινά

2. Επικυρωμένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προηγούμενου έτους  (του - της ιδίου/ας, συζύγου και παιδιών) και θεωρημένο από τη ΔΟΥ αντίγραφο Ε9 (κι αν υπάρχει και προηγούμενων ετών). Αν ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής  δήλωσης υποβάλει Υπ. Δήλ. Θεωρημένη από την ΔΟΥ του τόπου διαμονής (για έγγαμους Υπ. Δήλωση και για τους δύο συζύγους ,για διαμονή κάτω από την ίδια  στέγη -γονείς , παιδιά- υποβολή των οικονομικών στοιχείων για όλα τα άτομα)

3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (το πιστ/κό που υποβάλλουν οι ομογενείς από την Αλβανία πρέπει να είναι πρόσφατο, μεταφρασμένο και  επικυρωμένο από την Ελληνική Προξενική Αρχή)

4. Φωτοτυπία του Βιβλιαρίου Υγείας και αριθμός ΑΜΚΑ

5. Αντίγραφο από το μισθωτήριο συμβόλαιο ενοικίασης της οικίας

6. Στις περιπτώσεις διάλυσης γάμου, διάστασης συζύγων (διαζύγιο- ένορκη βεβαίωση σε Ειρηνοδίκη ή Συμβολαιογράφο), μονογονεϊκής οικογένειας να υποβάλλονται έγγραφα που να το αποδεικνύουν αν παίρνει διατροφή και τι ποσό, από πότε ακριβώς

7. Αντίγραφο κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ

8. Αποδεικτικό πληρωμής Σύνταξης και για τους δύο συζύγους, τυχόν Προνοιακού  Επιδόματος που λαμβάνει οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας

9. Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

10. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής (αφορά άτομα με βαριά αναπηρία)

11. Αποδεικτικό πληρωμής Ο.Γ.Α. (εφόσον πρόκειται για ασφαλισμένους Ο.Γ.Α.)

12. Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ (Δ.Ε.Η. - Ο.Τ.Ε.)

13. Αναγνωριστική απόφαση σχετικά με τη χορήγηση επιδόματος (εφόσον αυτό υπάρχει)