Το σχολείο μας υλοποιεί δύο ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning τη φετινή χρονιά: 

  • "What's your story", ένα ταξίδι στους μύθους και τα παραδοσιακά παραμύθια των λαών της Ευρώπης, με τη συμμετοχή των μαθητών των τμημάτων της Δ΄τάξης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από τη Μάλτα (Hamrun SS Primary), την Ελλάδα (11ο Δ.Σ. Παλ. Φαλήρου, 10ο Δ.Σ. Παλ. Φαλήρου, 15o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Δ.Σ. Φιλίππων), την Τσεχία (Základní škola Kroměříž), την Βουλγαρία (Bozhurishte Primary School), την Κροατία (Osnovna Škola Čazma) και την Τουρκία (Samiye Naim Eğitim Vakfı Ortaokulu).

  • "H.O.P.E-Have Only Positive Energy", ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην Θετική Σκέψη και Πράξη και στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της ενσυναίσθησης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές της ΣΤ' τάξης και το Τμήμα Ένταξης του σχολείου μας και υλοποιείται παράλληλα με το Εργαστήριο Δεξιοτήτων "Τα καταφέρνω μια χαρά", που είναι αφιερωμένο στην ψυχική υγεία και την καλλιέργεια της θετικής σκέψης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα (11ο Δ.Σ. Παλ. Φαλήρου, 3ο Δ.Σ. Τήνου, 1ο Δ.Σ. Τριλόφου Θεσ/νίκης, 1ο Δ.Σ. Νέας Ραιδεστού, Δ.Σ. Νέων Επιβατών Θεσ/κης, 2ο Δ.Σ. Ερμούπολης Σύρου), την Γαλλία (Collège Jasmin les Iles, Agen), την Μολδαβία (Heritage International School, Chisinau),  την Πολωνία (Szkoła Podstawowa nr 10 im. Siedlce),  την Κροατία ( "Ivan Goran Kovačić" škola, Slavonski Brod) και την Τουρκία (Özel Ege Lisesi).

 

 

Στα πλαίσια των προγραμμάτων οι μαθητές μας δημιουργούν συνεργατικά έργα (παρουσιάσεις, ζωγραφιές, κείμενα, λόγοτυπα, αφίσες), επικοινωνούν μέσω τηλεδιασκέψεων και εκφράζουν την άποψή τους μέσω δημοσκοπήσεων και ψηφοφοριών. Κύριες γλώσσες των προγραμμάτων είναι τα Αγγλικά και τα Ελληνικά.

Και τα δύο προγράμματα θα ολοκληρωθούν τον Μάιο με την δημοσίευση των τελικών έργων των μαθητών και την αξιολόγηση τους από τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς.